Chefkok

38 uur per week

Villa Vennendal is een uniek 4 sterren hotel, waar onthaasten en gastvrijheid op nummer 1 staan.
De manier waarop wij ons onderscheiden is de fantastische locatie, de sfeervolle ambiance en vooral onze gepassioneerde en uitermate gastvriendelijke medewerkers. 

Bij ons proef en beleef je een vleugje vroeger op de Veluwe. In restaurant 'De Eetkamer' kunnen onze gasten aanschuiven voor een verrassingsmenu van de Chef, waarbij keuze is uit een 3, 4 of 5-gangen diner. Per seizoen worden er diverse plate gerechten op de kaart gezet. Denk hierbij aan een heerlijke stoofpot in de Winter, verse asperges in de Lente of een bijzonder wildgerecht in het naseizoen. ’s Middags verzorgen we heerlijke lunches van een kleine kaart met diverse lekkere gerechten zoals bijvoorbeeld een nostalgisch 12-uurtje, een salade of een sandwich. Onze gerechten worden met liefde bereid en bestaan voornamelijk uit dagverse en regionale producten.

Onze locatie leent zich verder uitstekend voor het verzorgen van diverse vergaderbijeenkomsten, culinaire diners, bruiloften, feesten en partijen. De belevenis van de gasten staat bij ons voorop! Heb jij een passie voor koken en gastvrijheid en wil je een plek vinden waar je je creativiteit kwijt kan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

De functiebeschrijving:
De chefkok is eindverantwoordelijk voor de (voor)bereiding van de gerechten, stuurt daarbij de volledige keukenbrigade aan (team van 6) en drukt een belangrijk stempel op het culinair niveau van het bedrijf. De nadruk van de functie ligt op het coördineren van een zo efficiënt en effectief mogelijk bereidingsproces. Recepten en menu’s worden door de chefkok aangereikt/vastgesteld zowel op basis van zijn inhoudelijke kennis als inzicht in de markt en marges. De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • opstellen van dienst- en werkroosters en regelen van voldoende bezetting in de keuken, indelen en toewijzen van werkzaamheden, geven van aanwijzingen/instructies, toezien op de voortgang;
  • inschatten te verwachten afzet, plannen van hoeveel­heden voor te bereiden producten;
  • bewaken culinaire niveau van het bedrijf, controleren van vervaardigingsproces en uitgaande gerechten en waar nodig bijsturen van het proces, opvangen en afhandelen van vragen, klachten, problemen e.d. van gasten;
  • leveren van inbreng, dan wel ontwikkelen/aanpassen van de te voeren kaart, menu’s, recepten e.d.;
  • maken van calculaties e.d. en bespreken van afwijkende menu’s voor partijen;
  • inkopen/afroepen van benodigde producten en ingrediënten;
  • personeelsbeheer;
  • zorgdragen voor en aanwezigheid van middelen en apparatuur;
  • toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden (huisstijl).

Functie eisen:

  • Relevante koks-opleiding
  • Meerdere jaren ervaring in een hotelkeuken
  • Een proactieve houding
  • Enthousiast en sociaal
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Goed met werkdruk en stress kunnen omgaan
  • Interesse in het vak
  • Teamplayer!

Ben jij op zoek is naar een nieuwe uitdaging in een prachtig 4 sterren hotel? Met een goed salaris? Wij maken graag kennis met je! Stuur een motivatiebrief met je CV naar Elisa Piekaar (Hotelmanager) via elisa@villavennendal.nl

 

SOLLICITEREN