Restaurant & Banqueting manager

Functieomschrijving:
Als Restaurantmanager ben je binnen Landgoedhotel Villa Vennendal verantwoordelijk voor het operationeel goed reilen en zeilen van alle taken binnen het Bedieningsteam in het hotel/restaurantbedrijf op gebied van F&B. We zijn specifiek op zoek naar een gedegen leidinggevende met als focusgebied het restaurant en haar bedieningsteam waaronder ook de zalen voor vergaderingen, partijen, bruiloften e.d. vallen. Gastvrijheid zit in je bloed. Je bent een perfectionist, hebt oog voor detail en wilt uitsluitend het beste voor je gasten. Naast vakkennis is ook uitstraling belangrijk. Je bent communicatief, representatief, dienstverlenend en geïnteresseerd in mensen. Als Restaurantmanager zijn je speerpunten gastgerichtheid, service en kwaliteit. Je bent een kei in het aansturen en motiveren van collega’s. Je bent geen type om achter een bureau te zitten en werkt actief mee om alles in goede banen te leiden. De functie valt qua verantwoordelijkheid onder de General Manager. Je geeft leiding aan ongeveer 20-25 (parttime) medewerkers.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

  • toewijzen van werkzaamheden in restaurant en zalen, geven van aanwijzingen/instructies;
  • toezien op de voortgang en uitvoeringskwaliteit van de werkzaamheden, opvangen en afhandelen van vragen/klachten van gasten;
  • opstellen van werkroosters, regelen van voldoende bezetting (fulltimers, parttimers, oproepkrachten);
  • afstemmen van werkzaamheden met andere afdelingen;
  • zorg dragen voor de beschikbaarheid van hulpmiddelen;
  • zelf meewerken in de uitvoering (opnemen van bestel­lingen, serveren van wijnen en gerechten, bewerken gerechten aan tafel, opmaken van de rekening en afrekenen met gasten, e.d.);
  • toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden (huisstijl);
  • Doen van de drankbestellingen (wijn en overige dranken);
  • Behandelen van klachten van gasten waarbij chefs/ medewerkers niet tot een bevredigende oplossing zijn kunnen komen;
  • Zorgdragen voor een toegesneden productenaanbod (vaststellen menukaart, drankenassortiment, activiteiten, overleggen met leveranciers);
  • Inspelen op reacties van gasten en ervaringen vanuit de praktijk;
     

Er zijn een aantal wensen qua opleiding en ervaring:

  • Afgeronde MHS of vergelijkbare relevante opleiding
  • 3 tot 6 jaar aantoonbare ervaring in een managementfunctie op F&B gebied
  • In bezit van leermeester diploma
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré
  • Beschikbaar in wisseldiensten, inclusief weekenden en feestdagen, focus op de avonden
  • Je kunt goed prioriteiten stellen, bent resultaat- en servicegericht, communicatief zeer vaardig, hebt organisatorisch inzicht, bent gedreven en hebt een gastvrije instelling

Wie ben jij?
Iemand die de kunst verstaat om mensen blij te maken. Iemand die plezier uitstraalt. Die het leuk vindt een relatie op te bouwen en oprechte interesse in mensen heeft. Bij Villa Vennendal is de ervaring van gasten het allerbelangrijkste en als jij ook energie haalt uit blije en tevreden gasten, dan heb je dezelfde ambitie als wij. Villa Vennendal dankt haar succes aan haar medewerkers, daar zijn we van overtuigd, dus het is voor ons altijd van het grootste belang wie we gaan aannemen. Als we de juiste medewerker werven, valt namelijk alles op zijn plek: blije en tevreden gasten, goede aanbevelingen/referenties en continue groei van ons hotel. Het echte verschil maak jij dus als gepassioneerde Restaurantmanager! 

 

Krijg je energie van dit profiel? Dan zou ik je snel willen ontmoeten!

Bel voor meer informatie naar Frederique van der Vleuten-Jung 06-30728442 of mail motivatie en CV naar frederique@villavennendal.nl

Solliciteren